Kuopion Moottoripyöräclubi KMC on ollut ahkerasti mukana SMOTO:n järjestämissä verenluovutuskampanjoissa jo usealla vuosikymmenellä.
– Itse olen ollut vetäjänä kuusi vuotta, mutta kyllä edeltäjienikin aikoina oltiin mukana aina alusta saakka näissä kampanjoissa, kertoo KMC:n verj-vastaava Osmo Turunen..
KMC on yksi SMOTOn perustajakerhoista.

Kuvassa palkintojen kera Risto Tuomainen (vas), Minna Suuronen ja verj-vastaava Osmo Turunen..

KMC:n jäsenten osallistuminen onkin Turusen aikana ollut nousujohteista, kiitos ahkeran ”markkinointityön”. KMC palkittiin hyvästä suorituksesta tällä tontilla lokakuussa SMOTOn 30-vuotisjuhlien yhteydessä.
– Viime kaudella meiltä oli kirjattuna 56 luovuttajaa, kertoo Turunen.
Tämä kampanja tunsi nimen ”Verta pakkiin. Uusi SMOTOn kampanja ”Hyviä muistoja verestä” käynnistyy syksyn mittaan. KMC on siinäkin mukana.
– Uusi kampanja on käynnistymässä. Mutta ei myö jiäty oottelemmaan sen alakua. Alotettiin nimenkerräys jo kesällä ja nyt on 60 jäsentä ilmoittautut mukkaan, sanoo Turunen.
– Mukana ollaan!
Minna Suuronen luovutti verta ensimmäisen kerran 18-vuotiaana nuorena neitona.
– Viimeksi luovutin maaliskuussa ja se oli minulle 22 kerta, sanoo Suuronen.
Suurimpana motivaattorina verenluovutuksessa Suurosella on auttamisen halu.
– On sanottu, että yhdellä luovutuksella auttaa kolmea henkilöä, niin minähän olen auttanut jo montaa ihmistä, naurahtaa Suuronen, jolle verenluovutus tuo hyvän olon ja hyvän mielen.
– Minulla on korkea hemoglobiiniarvo, jotenkin se luovutus vain tekee hyvän olon.
Risto Tuomainen oli viime kaudella ahkerin luovuttaja KMC:n porukasta, ja sai siitä ansaitun palkinnon.
– Luovutin viime kampanjakaudella viisi kertaa ja ilmoittauduin myös kantasolurekisteriin, mistä tuli lisäpisteitä, kertoo Tuomainen.
Kaikkiaan Tuomaisella on luovutuskertoja koossa hieno määrä, 64 kappaletta.
– Vanhemmalla iällä olen alkanut enemmän luovuttamaan verta. Auttamisen halu se tässä tärkeintä on.
Suuronen, Turunen ja Tuomainen pitävät verenluovutuskampanjoihin osallistumista hyvänä osana myös moottoripyöräharrastusta.
– Hyvähän se on! Ja luo samalla yhteisöllisyyttä kun tällaiseen yhteiseen kampanjaan osallistutaan, tiivistää Tuomainen kolmikon mielipiteen.