Kuopion MP-näyttelyssä nähdään Euroopan ainoa kisakäytössä oleva 1000-kuutioinen stunt-pyörä Joona Vatasen käsissä. Näytöksessä on mukana myös Joonan velipoika Justus Vatanen.
-On mukavaa ajaa Suomessa pitkästä aikaa, sanoo Joona Vatanen.
-Paljon on viime aikoina esiinnytty ulkomailla.

Veljeksistä Joona esiintyy huhtikuun alussa Intiassa, seuraava keikka onkin sitten Kuopion MP-näyttelyssä.
-En vie omia pyöriä Intiaan. Ajan siellä lainapyörillä. Ne ovat tuttuja merkkejä, joten ei siinä mitään yllätyksiä tule.
-Ne on kuitenkin säädettävä esityskuntoon. Viemme täältä mukana mm. ketjuja ja rattaita, Vatanen kertoo.
 

Kuopiossa Joonalla on ajokkina Honda, joka on Euroopan ainoa 1000-kuutioinen kisakäytössä oleva stunt-pyörä. Justuksella on Kawasakin Ninja 600.

Eikä Joona Vatasen alla oleva ajokki ole ihan mikä tahansa stunt-pyörä.
– Se on ainut joka on täysin stunttiin rakennettu tällä hetkellä ja tulen olemaan ainut tällä mantereella joka käyttää 1000-kuutioista kisakäytössä, sanoo Vatanen. Hänen mukaansa Yhdysvalloissa on käytössä toinen vastaavankokoinen. 

-Hyvällä mielellä tullaan Kuopioon, sanoo Vatanen, mutta ei avaa enempää MP-näyttelyssä nähtävän ajoesityksen sisältöä.
-Normisettiä, Vatanen naurahtaa. 

 Pohjois-Savon Alapitkältä kotoisin oleva Joona Vatanen asustelee nykyään Jyväskylässä. Stunt-kuljettajan ura ei ole vielä yltänyt täyteen ammattilaisuuteen. Joona paiskii Suomessa ollessaan töitä rakennuksilla, Justus putkihitsarina.

 -Puoliammattilaisia ollaan nyt. Täysi ammattilaisuus on tavoitteena. Sitä kohti mennään, sanoo Joona.
 Veljekset ovat jo kokeneita esiintyjiä. He ovat kiertäneet vuosien aikana useita kansainvälisiä tapahtumia MM-kisat mukaan lukien.