Kevään 2017 Kuopion MP-näyttelyn kokonaiskävijämäärä nousi Kuopio-hallissa 4300:aan, mikä sivuaa kolmen vuoden takaista yhtä suurta yleisöennätystä ja on näyttelyn yli 20-vuotisen historian paras.
Lauantain 2500:n kävijämäärä ennakoi jo hyvää tulosta viikonlopulle.
-Kyllä pitää olla todella tyytyväinen, sanoo KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen.
-Kolme vuotta sitten meitä suosi todella lämmin sää, jonka ansiosta parkkialueella oli silloin 500-600 moottoripyörää. Nyt sää oli aikalailla viileämpi.
-Niin ja pitää muistaa valtiovallan talvella ajaman mp-veron synnyttämä ikävä keskustelu. Lakiesitys onneksi vedettiin takaisin, sanoi Koistinen.
 
Näyttelyssä oli esillä kaikkiaan 205 moottoripyörää, mikä sekin on näyttelyn historian ennätys. Näistä runsas sata oli yksityisten näyttelyyn tuomia omia ajokkeja. Myös mp-liikkeillä oli näyttelyssä runsas ja näyttävä kalusto esillä.

Positiivisia indikaattoreita koko alan näkökulmasta saatiin myös viikonlopun aikana. Esimerkiksi mp-asusteita valmistava leppävirtalainen Hanx kasvatti myyntiään noin kolmanneksella edellisvuoteen verrattuna.  Myös koeajopisteellä oli vilkasta. Esimerkiksi Indian ja Harley-Davidsoneilla tehtiin runsaat 50 koeajoa viikonlopun aikana koleassa kelissä.

 

Duo Vatanen vauhdissa Kuopion MP-näyttelyssä 2017

Näyttelyn suosittu ohjelmanumero oli Juuso ja Justus Vatasen antamat stunt-esitykset moottoripyörillä. Motoristikansaa kiinnosti nähdä Juuso Vatasen temput 1000-kuutioisella ajokilla, joka on ainoa tämän kokoluokan stunt-pyörä Euroopassa.
 

KMC urakoi näyttelyn jälleen yli 100:n vapaaehtoisen kerholaisen voimin. 
https://www.kmcry.fi/kuvat/kategoria/kuopion-mp-nayttely/mp-2017