Kuopion MP-näyttelyyn saapuu vieraaksi varsin mielenkiintoinen road racing –ryhmä Track Punk Racing, jossa on sekä mies- että naiskuljettajia.
 
 Tiimi on perustettu Sami Vieltojärven aloitteesta vuonna  2014. Sami aloitti ajamaan kilpaa BMW S1000RR pyörällä Superbike B -luokassa (ns. rookie-luokka), ja pyörä oli tuohon aikaan erikoismaalattu erittäin provosoivasti ja pyörä nopeasti lempinimen  ”pillubemari”, paljolti maalattujen kirkkoveneiden ja muiden törkeyksien takia.
 
Maalari maalasi alakatteeseen Sex Pistols -logon tyylisesti tekstin ”Track Punk”, joka myöhemmin otettiin käyttöön myös tiimin nimenä. 
– Tavoitteena meillä on erottua muista tiimeistä ja antaa sellainen viesti, ettei kaikkea tarvitse tehdä aina samalla tavalla tai yhtä vakavasti kuin kaikki muut, kertoo ryhmän kuopiolaislähtöinen kuljettaja Janiika Päivänsäde.

 

Kuopiolaislähtöinen Janiika Päivänsäde

 
 Tähän saakka nelihenkinen ryhmä on ajanut  vain Suomen kilpasarjoja, mutta suunnitelmissa on kokeilla myös  Ruotsin sekä Norjan kilpasarjoja. Viime vuodesta tuli ryhmälle, paljolti loukkaantumisien ja muuttojen takia  välivuosi.  Mm. Janiika muutti Pohjois-Ruotsiin Skellefteåhon, ja sieltä matkat Suomen radoille ovat todella  pitkät.
 Mutta ryhmä jatkaa suomalais-ruotsalaisena.
 Janiika #12 kaasuttaa Hondan CBR 600RR-ajokilla. Toinen skellefteålainen, Robin Wang Ingberg #113 ajaa  jokamiesluokkaa Yamahan YZF-R1 mallisella 1000-kuutioisella.
 Salolainen Vieltojärvi #46 ajaa Superstock- ja Superbike –luokissa ajokkinaan Yamahan YZF-R6R ja BMW:n  S1000RR.
 Jenni Jokela ajaa samoilla pyörillä kuin Vieltojärvi.
 –   Olemme periaatteessa jakaantuneet tällä hetkellä Suomi-Ruotsi –leireihin, Janiika naurahtaa.
 – Olemme siis samaa tiimiä, mutta toimimme kuitenkin kahdessa ”yksikössä”, jotta mm. kielen ja sponsoreiden  takia olisi helpompi toimia ja koordinoida paikallisia tapahtumia.
 
  Vieltojärvi tulokaskaudellaan 2014 Superbike B -luokan pronssia, 2015 ensimmäisellä SM-kaudellaan kaksi  3.sijaa kahdessa eri osakilpailussa.
 
 Ja Punk-henkeä tämäkin:  Kauden lopulla Sami kaatui kisassa ja loukkasi itsensä todella pahasti, mikä on  vaikuttanut paljon ajamiseen vielä tähän päivään asti.  Mies kaasutteli  lähes täyden kisakauden 2016  tietämättään, että reisuluu oli murtunut.
  Janiika ajoi  2016 Superstock B -eli rookie-luokassa pistesijoja ja kauden loppupisteissä 11.
 

Kuopion MP-näyttelyyn ryhmästä ovat tulossa Sami Vieltojärvi ja Jenni Jokela. Ainakin yksi ryhmän ajokeista saadaan myös ihailtavaklsi.

Lue myös https://www.kmcry.fi/uutiset/etsin-teinina-vaihtoehtoa-humalahakuiselle-juhannukselle-loysin-itseni-kemoran-ratapaivilta
  
Linkkejä Track Punk Racingin sivuille:
 
https://www.facebook.com/trackpunkracing/?ref=br_rs
 
https://www.facebook.com/trackpunksweden/
 
http://trackpunkracing.com/sweden/