Kevään 2018 Kuopion MP-näyttelyn yhtenä kantavana teemana on naismotoristit. Naisten määrä on ollut tasaisessa kasvussa motoristien keskuudessa. Esim. näyttelyn järjestävän Kuopion Moottoripyöräclubi KMC:n jäsenistöstä noin neljännes on naisia, heistä valtaosa ajaa itse.
– Näimme tarpeelliseksi huomioida naismotoristeja näyttelyn teemoissa ja ihan mielenkiintoista ohjelmaa olemme saaneet näyttelyyn tässä näkökulmassa, kertoo näyttelypäällikkö Jarmo Korhonen.
Kuopion MP-näyttely pidetään Kuopio-hallissa 21.-22.4. 2018. Näyttely on avoinna lauantaina 21.4. klo 10-17 ja sunnuntaina 22.4. klo 10-16.

 

Ulla Kulju

Ulla Kulju, Kirsi Kainulainen

Näyttelyyn saapuu vieraaksi teinivuosinaan vammautunut ratamoottoripyöräilijä, maailmanmestari Ulla Kulju kalustonsa kanssa.  Kulju saavutti viime vuonna MM-kultaa vammaisurheilijoiden kisoissa.
Mielenkiintoinen vieras on myös punk-henkinen road racing –ryhmä Trak Punk Racing, jossa ajaa sekä nais että mieskuljettajia.

Toinen näyttelyyn vieraaksi saapuva maailmanmestari on Kirsi Kainulainen, joka voitti vuonna 2016 MM-kultaa sivuvaunukuljettaja Pekkä Päivärinnan kakkoskuskina eli tuttavallisemmin ”purkkarina”.  Parivaljakko ajoi viime vuonna MM-hopealle ja 2015 MM-pronsille.
Viime syksynä Kainulainen päätti palata juurilleen, eli soolopyörien pariin.
 
 
 
Duo Vatasen mukana naisstuntti
 
Kuopiossa nähdään naisenergiaa myös näyttelyn stunt-esityksissä kun ”Miss Stutbum” Regina Lanko komentaa 300-kuutioista KTM-pyöräänsä Joona ja Julius Vatasen muodostaman Duo Vatasen mukana.
Kumia palaa, se on varma ja luvassa on jälleen huikeita temppuja.
 Joonan ajokkina on 1000-kuutioinen Hondan CBR ja Justuksella on allaan Triump Steert Triple 675.
Kolmikko antaa ajonäytöksiä molempina näyttelypäivinä.
 
Yli 200 pyörää , mukana ”Iekki” Hyvärisen EM-Suzuki
 
Näyttelyssä voi ihastella Teuvo ”Tepi” Länsivuoren kilpakonetta, sekä Eero ”Iekki” Hyvärisen legendaarista Suzukia, jolla hän ajoi Euroopan mestaruuden 80-luvulla
Näyttelyssä on esillä kaikkiaan yli 200 moottoripyörää. Historic-osasto tarjoaa paljon mielenkiintoista ja nostalgista katseltavaa.
Näytteilleasettajissa on mukana kaikki merkittävät moottoripyörämerkit, jotka esittelevät uutuusmallejaan.
 

Näyttelyn lipputuloista lahjoitus KYS:n nuorisopsykiatriselle yksikölle
 
KMC antoi kaksi vuotta sitten näyttelyn lipputuloista lahjoituksen Kuopion Etsivälle nuorisotyölle, viime vuonna lahjoituksen sai Motoristit Koulukiusaamista vastaan –yhdistys.
Tänä vuonna lahjoituksen saa KYS:n nuorisopsykiatrian yksikkö.
– Nuorten mielenterveystyö on ollut kauttaaltaan säästötoimien kohteen, joten jos voimme pienellä summalla tuoda iloa heidän arkeensa, niin olemme tyytyväisiä, sanoo KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen.
 
Noin 100 vapaaehtoista
 
Tuttuun tapaan KMC järjestää näyttelyn omien jäsentensä talkoovoimin. Näyttely on iso punnerrus KMC:lle, vapaaehtoisia tarvitaan kaikkiaan noin 100, mikä on noin kolmannes yhdistyksen jäsenmäärästä.
– Hyvin on jäsenistö jaksanut innostua näyttelyn järjestämisestä. Hyvä henki on taas päällä, sanoo Koistinen.