– Käytämme nämä varat nuorten potilaiden virkistystoimintaan, sanoi linjajohtaja, ylilääkäri Tarja Koskinen.
 
KMC:n hallitus päätti jo talvella jatkaa perinteiseksi muodostunutta lahjoittaa hyväntekeväisyyteen kevään MP-näyttelyn lipputuloista. Tänä vuonna kohteeksi tuli Kuopion yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian yksikkö.

Aiemmin lahjoituksen ovat saaneet Kuopion Etsivä nuorisotyö ja Motoristit Koulukiusaamista vastaan –yhdistys.
 
Perjantaina 25.5. koitti sitten h-hetki kun 10 kerholaista kurvasi KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistisen johdolla moottoripyörillä Julkulan sairaalan pihaan aamukahdeksalta.
 
– Meidän pieni lahjoitus ei ratkaise niitä ongelmia, joiden kanssa te olette täällä tekemisissä, mutta toivomme, että tästä on kuitenkin iloa nuorille potilaille, sanoi Koistinen antaessaan lahjoitusta Koskiselle.
 
– Olemme todella kiitollisia kun huomioitte meidät. Nämä tulevat todella tarpeeseen. Käytämme nämä varat nuorten potilaiden virkistystoimintaan, sanoi Koskinen ottaessaan vastaan KMC:n 600 euron lahjoituksen.
 
Osatonhoitaja Milja Hokkanen otti esimerkin mahdollisesta kohteesta.
– Meillä on täällä musiikkipajatoimintaa. Tätä rahaa voisi kohdentaa esimerkiksi siihen.  Hokkanen pohti.
 
Motoristit saivat melko kattavan selvityksen siitä kuinka KYS:n nuorisopsykiatrian yksikkö toimii ja minkälaisten ongelmien kanssa siellä painitaan. Säästöpaineet ovat kovat ja aika ajoin potilasmäärä saattaa kasvaa rajusti. Esimerkiksi 2016-2017 lähetteiden määrä kasvoi peräti 60 prosenttia.
– Tilanne on sittemmin tasoittunut, huokaisi Koskinen.