Kuopion Moottoripyöräclubi ry herätteli keskustelua viime vuonna moottoripyörien pysäköintiin soveltuvista parkkipaikoista toiveena, että torin läheisyyteen olisi saatu erillinen moottoripyöräparkki.

Jotta mp-parkki ei olisi vienyt tilaa autoilta, kartoitimme nimenomaan alueita, jotka eivät olisi soveltuneet autojen pysäköintiin, ja tällaisia vaihtoehtoja MP-parkiksi löytyi keskustan alueelta useitakin. Paikkojen toivottiin olevan myös maksuttomia, kuten Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa, Savonlinnassa ja Tampereella. Tällä hetkellähän taksat ovat autoille ja moottoripyörille samat, erilaisesta tilantarpeesta huolimatta.

Teimme 2.9.2018 paikoista ja pysäköintimaksuista esityksen Kuopion kaupungille ja nyt on päätös sitten saatu. Pettymykseksemme kaupunkirakennelautakunnassa asiaan ei löytynyt minkäänlaista myötämielisyyttä.  Uusia moottoripyörien pysäköintipaikkoja ei  tulla keskusta-alueella lähitulevaisuudessa järjestämään eikä varsinkaan maksuttomia sellaisia. Päätös on tällä erää tämän kaltainen, mutta KMC jatkaa omalla tahollaan työtään edistääkseen maksuttomien MP-parkkien saamiseksi Kuopion kaupungin alueelle.

Että näin. Yhteistä hyvää yritimme mutta valitettavasti toistaiseksi on tyytyminen nykyisiin pysäköintipaikkoihin ja olemassa oleviin -taksoihin.

-KMC:n hallitus