Tänäkin vuonna KMC lahjoitti hyväntekeväisyyteen kevään Kuopion MP-näyttelyn tuotosta. Nyt kohteena oli vähävaraisia lapsiperheitä auttava Hope ry Kuopio.
KMC luovutti 1000 euron lahjashekin lauantaina (18.5) Hope ry Kuopion tiimivastaavalle Hanna Hakuliselle ja Leena Perkkiölle.
KMC kurvasi Kuopion Hopen pihaan 15 moottoripyörän voimin puheenjohtaja Pentti Koistisen ja näyttelypäällikkö Jarmo Korhosen johdolla.
– Tämä yllätti iloisesti, sanoi Hakulinen..
– Emme ratkaise tällä lahjoituksella taloudellisissa vaikeuksissa olevien lapsiperheiden ongelmia, mutta haluamme näin tukea Hope ry:n toimintaa, sanoi Koistinen.
Vähävaraisia lapsiperheitä auttavalle Hope ry on valtakunnallinen vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö, joka jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille lahjoituksina saatuja tavaralahjoituksia. Suoraa rahallista avustusta Hope ei anna.
Pohjois-Savon alueella Hope on avustanut yhteensä 600 lasta.
– Olemme toimineet Kuopion alueella neljä vuotta ja avun tarve on vain kasvanut, kertoi Hakulinen.
– Toki olemme onnellisia, että meidät on löydetty, vaikka parastahan olisi että meitä ei tarvittaisi lainkaan, sanoi Hakulinen.
– Joulun alla jaamme noin 50 euron arvoisia ruokakasseja sen verran kuin meillä mahdollisuuksia on, kertoi Perkkiö.
Hakulinen muistutti, että Hopen kannalta merkittävimpiä aikoja ovat koululaisten loma-ajat.
– Se ei ole vähävaraisen perheen lapselle helppo paikka kun loman jälkeen luokassa pohditaan mitä kukin lomallaan teki. Yritämme auttaa elämyksien saamisessa ja sitä kautta vähän lisää muisteltavaa loma-ajalta.
Hope ottaa vastaan paitsi rahalahjoituksia, myös tavaralahjoituksia kuten esimerkiksi urheiluvarusteita.
Erityisesti toimintakuntoisista lasten ja nuorten polkupyöristä on huutava pula.
– Niitä jonotetaan, sanoi Hakulinen.

Porukalla käytiin shekki luovuttamassa 

Valtakunnallinen Hope ry toimii 18 paikkakunnalla. Yhdistys saa avustusta ministeriön valvomalta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta STEA:lta, jolle kanavoidaan mm. veikkausvoittovaroja.
Kuopion Hope saa merkittävää toimitila-avustusta STEA:lta, mikä mahdollistaa toiminnan tässä laajuudessa.
KMC on tehnyt MP-näyttelyn lipputuotoista perinteisesti lahjoituksen jollekin lasten tai nuorten hyväksi toimivalle taholle.

Aiempina vuosina lahjoituksen kohteina ovat olleet Etsivä-nuorisotyö, Motoristit koulukiusaamista vastaan ry. ja viime vuonna KYS;n nuorisopsykiatrian yksikkö.
Kevään 2020 Kuopion MP-näyttely järjestetään 25.-26.4. Kuopio-hallissa.