Kuopion Moottoripyöräclubi KMC:n järjestämä MP-näyttely otti hurjan loikan kokoluokassaan. Tänä vuonna kokonaiskävijämääräksi kirjattiin 6863, mikä on tällä hetkellä suurin Helsingin MP-messujen jälkeen.

Kakkostilaan oikeuttavat myös näyttelypyörien ja näytteilleasettajien määrät.

Avauspäivä lauantai antoi jo osviittaa tulevasta, silloin kirjattiin 4574 kävijää, kaikkien aikojen ennätys sekin Kuopiossa.

-Todella onnellinen ja ylpeä olen meidän koko näyttelytiimin työstä jälleen kerran. Kovaa työtä on tehty koko talvi, sanoi KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen.

-Meille tämä on iso punnerrus, talkoolaisia oli jälleen kerran noin 150, se on paljon noin 300 jäsenen kerhossa, Koistinen lisäsi.

Kuopion MP-näyttely siirtyi ammattikoululta Kuopio-halliin 2014ja muuttui samalla kaksipäiväiseksi. Tänä vuonna KMC:llä oli ensi kertaa koko Kuopio-halli.

Erityistä huomiota ja kiitosta sai näyttelyn rakenneltujen mopojen osasto. Upeita luomuksia oli väsätty pitkin talvea näyttelykuntoon ja lopulta tuotu katseltavaksi Kuopio-halliin.

-Mopoteema toimi loistavasti ja oli kyllä onnistunut, iloitsi Koistinen.

Kaksipyöräisiä oli näyttelyssä esillä kaikkiaan noin 300, ennätys myös se.

Viikonlopun stunt -esityksistä vastasi kolmikko Niko Säkkinen, oululainen Sanni Lapinlampi ja kuopiolainen Eelis Rahunen. Säkkinen innostui sunnuntain viimeisessä esityksessä piiskaamaan ajokkiaan niin, että takarengas räjähti. Vaaraa ei kenelläkään aiheutunut. Säkkinen sai valtavat aplodit yleisöltä.

Ensi vuoden 2025 näyttelyn paikka ja ajankohta on selvillä; se pidetään Kuopio-hallissa heti vapun jälkeen.

Kuva: Vesa Kervinen